Novosti

Fabriano: tradicija najboljeg papira

Fabriano njeguje tradiciju stvaranja najboljeg papira već 752 godina. Početci firme sežu u daleku 1264., u vrijeme kad su najpoznatiji umjetnici koristili Fabriano umjetničke papire. Jedan od njih je i Michelangelo Buonarotti, koji je hvalio Fabriano proizvode i na njima ispisao (i nacrtao) jedan neponovljivi dio povijesti čovječanstva. Danas je ovaj brend nezamjenjiv ne samo u umjetničkom segmentu, nego i u uredskom.

Ovaj brend se istaknuo i u uredskom asortimanu sa svojim bilježnicama i papirom za fotokopirne uređaje. Eco Qua linija bilježnica u više formata i stilova prikladna je za svaki ured ili poslovni sastanak, a specifična je po svojoj kvaliteti i ekološkom papiru. U proizvodnji se ne koristi klor, a izrađene su po svim standardima zaštite šuma. Fotokopirni papiri izrađeni su od celuloze s FSC certifikatom kao i s Long Life certifikatom (ISO 9706).

Fabriano nije samo jedan od najstarijih brendova na svijetu, već i utemeljitelj mnogih modernih procesa proizvodnje u industriji papira kao npr. tehnologije vodenog žiga, hamer papira ili tehnologije uporabe želatine u glaziranju papira.

U 2002. godini Fabriano postaje dio Fedrigoni grupe što označava novu prekretnicu u modernizaciji proizvodnje, nove investicije te korištenje obnovljivih izvora energije.

Sa šest proizvodnih pogona, velikom paletom proizvoda koja seže od običnog papira i papirne konfekcije sve do najrazgranatije ponude umjetničkih papira, Fabriano je danas najistaknutiji europski proizvođač u branši.