Novosti

WACOM

Wacom je japanski brend koji se bavi proizvodnjom različitih vrsta grafičkih tableta i opreme za digitalnu umjetnost i dizajn (olovke za grafičke tablete, vrhovi i sl.). Osnovan je 1983. godine i od tada je postao jedan od vodećih proizvođača u ovom području.

Njihovi proizvodi su popularni među profesionalnim umjetnicima, dizajnerima, arhitektima, kao i među amaterima koji žele imati vrhunsku kontrolu nad svojim digitalnim radovima. Wacom tableti su poznati po svom osjetljivom senzoru, što omogućuje precizno pisanje, crtanje i slikanje.

Wacom ima širok raspon proizvoda, uključujući kompaktne modele za putovanja, profesionalne modele za rad s visokom rezolucijom i velike modele za rad u većim formatima. Uz tablete, proizvode digitalne olovke i vrhove za olovke koji se mogu koristiti s tabletima, kao i softver za prilagodbu i optimizaciju rada.

Jedna od ključnih značajki Wacom grafičkih tableta je njihova sposobnost prepoznavanja pritiska i nagiba. Ova funkcija omogućuje korisnicima da kontroliraju debljinu i stil linije, što daje više kreativne mogućnosti i slobode. Wacom ima funkciju multi-touch, što omogućuje korisnicima da koriste „geste“ za navigaciju i rad s aplikacijama.

Uz sve navedeno, Wacom je poznat po svojoj podršci za različite aplikacije i platforme. Njihovi proizvodi su kompatibilni s Windows i Mac operativnim sustavima, kao i s različitim softverima za obradu slika, dizajn i videa.