Novosti

Miquelrius – „expressing emotions since 1839“ je način života

Španjolska kompanija sa sjedištem u Barceloni već od prvih dana svojeg postojanja, prije 180 godina, posjeduje moto „izrazi svoje emocije“ te je cijela serija bilježnica nazvana „Emotions“ poznata među učenicima i studentima diljem svijeta.

Niz od 14 živopisnih boja, od kojih svaka predstavlja jednu emociju, papir koji se ne gužva prilikom savijanja, tinta koja ne prodire na drugu stranu i ne preslikava se,  kombinacija tri bilježnice u jednoj (crte, kvadrati i čista), podijeljeni odjeljci po bojama su ključ uspjeha Emotions linije koja je prije tridesetak godina osvojila svijet. No, to je samo jedna serija bilježnica. Miquelrius je osvojio srca učenika, studenata i pisaca kolekcijama koje su inspirirane radovima poznatih dizajnera, a brojne kolekcije su osmislila brojna poznata dizajnerska lica i ilustratori poput Agatha Ruiz de la Prada i Jordi Labanda koji su osmislili Candy, Meow, Lurex i Bunnity kolekcije koje su privukle pažnju svih generacija. Time Miquelrius postaje prepoznatljiv i i donosi posebnost osobi kojoj će ta bilježnica biti inspiracija. Bilježnice ovog brenda nitko neće okarakterizirati kao „običnu bilježnicu“, već nešto posebno što postaje dio privatne kolekcije svakoga tko je ikada pisao u njih.

Miquelrius se ističe kao pionir među proizvođačima bilježnica, prvi su osmislili dnevnike s spiralnim uvezom te klasične bilježnice s mikroperforacijom stranica te oznakama stranica u bojama.

Danas, više nego ikad, rade na novim inovacijama i dizajnima proizvoda te sa sigurnošću možemo reći da su njihovi principi: dizajn (kombinacija mode i dizajna s pisaćim priborom, suradnja s dizajnerima i umjetnicima koji su priznati diljem svijeta); prilagodba (stvaranje proizvoda za sve generacije, spolove i aktivnosti); internacionalizam (prisutnost u više o 60 zemalja diljem svijeta i sudjelovanja na raznim sajmovima); kvaliteta (proizvodnja temeljena na najboljim materijalima) i odgovornost (ekološka osviještenost i posjedovanje ISO 9001 standarda) zaslužni da tvrtka postane jedna od vodećih svjetskih proizvođača pribora za pisanje.

Elegancija s kojom odišu Miquelrius bilježnice, čine ih jednim od najtraženijih bilježnica u svijetu.