Novosti

Cretacolor

Cretacolor je brend koji je spoj dvije osobe koje su ga stvorile – Carla Brevillieranda i Hansa Wolfganga Hromatke.

Carl Brevillierand je 1863. godine osnovao Zeus tvornicu grafitnih olovaka što je otvorilo svijet pisanja i crtanja široj javnosti. Njihova proizvodnja tada nije bila usmjerena na proizvodnju obične olovke, već kvalitetnog alata koji će potaknuti umjetnost, a to je bio začetak moderne Brevillier olovke.

Hans Wolfgang Hromatka je krajem 1990-ih spriječio zatvaranje tvornice „Pencil Factory Hirm“, preuzeo proizvodnju i nastavio tradiciju povijesnog brenda pod novim nazivom „Cretacolor“. Nakon toga Cretacolor je postao vrhunski brend umjetničkog materijala u cijelom svijetu.

Imenu Cretacolor u logu nadodan je naziv Brevillier u spomen na osnivača i na zahtjev Hromatke, a 2008. godine nastaje grupacija Brevillier Urban & Sachs.

Ponuda Cretacolora uključuje niz kvalitetnih proizvoda za velik broj umjetničkih tehnika. Slogan pod imenom „A Passion For Pencils“ (strast za olovkama) daje nam naslutiti kako se cijeli brend temelji na ekskluzivnoj izradi i kvaliteti.
Strast je upisana u samu izradu Cretacolor proizvoda koji nadahnjuju umjetnike diljem Europe i prenose tu strast na papir.