Novosti

Aero pisaći i crtaći pribor– spoj tradicije i kvalitete

Tko se ne sjeća svojeg prvog školskog pribora, uzbuđenja i veselja prvih dana osnovne škole? Prisjećajući se uspomena sigurno će vam pasti na pamet Aero, brend koji je obilježio čitave generacije školaraca i doprinio stvaranju originalnih umjetničkih djela. Svojim prepoznatljivim logotipom i pakiranjem, ostao je u sjećanju mnogima koji su svoje početke obilježili upravo s Aerom.
Iznimna postojanost boja, pigmentacija i raznovrsna ponuda su recept zašto je Aero toliko dugo jedan od omiljenih brendova na tržištu.
Vratimo se na kratko u povijest.
Aero nastaje 1926. godine u Češkoj kao tvornica netoksičnih boja i kemijskih proizvoda za kućnu upotrebu. Nakon Drugog svjetskog rata tvrtka je preimenovana i dobila je sadašnje ime Aero po lakom karbonskom papiru („light as air“, aero – zrak na grčkom).
Tek od 1945. Aero počinje proizvoditi pribor koji obogaćuje urede, školsku torbu ili umjetnički atelje. Najpoznatiji proizvodi tada bili su ljepilo Lepikol, vodene boje, tempere, umjetničke uljne boje, naljepnice i papir.
Od 1972. godine proizvodnja se preselila u Celje. Početkom 90-ih proizvodnja se širi i unaprjeđuje, a pribor postaje sve popularniji u umjetničkom svijetu diljem Europe. 2017. godine proizvodnju preuzima Alexander Juan Hromatka i Aero postaje dio obitelji Brevillier Urban & Sachs.
2019. Eurotrade postaje generalni zastupnik za Hrvatsku i nastavlja distribuciju na police partnera kako bi vašim mališanima osigurali kvalitetan i cjenovno povoljan školski pribor.
Dolaskom proljeća, naši su mališani iskoristili lijepo vrijeme i zahvaljujući Aeru oslikali putić do vrta. Igri i zabavi uz Aero crtaći pribor zaista nema kraja, a kvaliteta koju nudi je garancija da će vaša umjetnička djela trajati i za neke novije generacije koje će, sasvim sigurno, ponovno posegnuti za Aero pisaćim i crtaćim priborom.